Gravel 22TiTAN
En ny titan är född

Toppprestanda, fantastisk komfort och råstyrka - allt du kan förvänta dig av vår nya 22TiTAN. Den högutvecklade titanramen är designad för att prestera och leverera en oöverträffad cykelupplevelse, oavsett om du är ny eller erfaren inom gravel.

Vi har förfinat varje detalj på 22TiTAN, och det kan både kännas och ses. Ramens geometri har testats på danska grusvägar och i skogarna för att säkerställa en perfekt balans mellan komfort och prestanda. Samtidigt är designen klassisk, rå och iögonfallande.

Den nya 22TiTAN är en cykel i en klass för sig som ger en premiumupplevelse från topp till tå. 22TiTAN byggs och anpassas av våra duktiga mekaniker efter dina önskemål om växelgrupp, hjulset och framgaffel.

Som bekant från vår Gravel Carbon-serie går det att välja mellan ett urval av gravel-specifika växelgrupper, nämligen Shimano GRX och SRAM, som både finns med en eller två klingor samt mekanisk eller elektronisk växling.

RÅ TITAN OCH RÅ STYRKA

Kompromissa aldrig

Som namnet indikerar är 22TiTAN baserad på vår nyutvecklade titanram, som har genomgått intensiva tester på danska banor och skogsstigar. Det betyder att vi kunde skapa en ram med den perfekta balansen mellan komfort och hastighet även i den mest utmanande terrängen. På ramen hittar du många fina detaljer som stilren grafik och ett graverat Principia "P" på styrhuvudet. Vi har behållit ramfärgen i rå titan som verkligen kompletterar och fulländar gravel-looken. Väljer du dessutom kolfiberhjul, elektroniska växlar och dämpad framgaffel så har du kanske den coolaste cykeln på grusvägen.

Välg konfiguration

Välj mellan 5 konfigurationer

Gravel 22TiTAN finns i 5 olika utföranden med olika växelgrupper. Dessa konfigurationer kallas: G1, G2, G5, G6 och G7.

Några varianter kallas dessutom för exempelvis "G1C, G1H eller G1HC", vilket betyder att de är konfigurerade med uppgraderade komponenter.

Läs mer om konfigurationerna nedan

Möjlighet att uppgradera hjul och/eller framgaffel

Du har även möjlighet att uppgradera din kommande Gravel 22TiTAN med en uppsättning lätta kolfiberhjul och/eller en dämpad framgaffel.

Läs mer om konfigurationerna nedan.

Egenskaper

Som bekant från vår Gravel Carbon-serie går det att välja mellan ett urval av växelgrupper, nämligen Shimano GRX, SRAM Rival och SRAM Force, både med en eller två klingor samt med mekanisk eller elektronisk växling.

22TiTAN levereras som standard med slitstarka LiTE X aluminium-gravelhjul, men kan uppgraderas till en uppsättning aerodynamiska OHR G45 kolfiber-gravelhjul, som är handgjorda i Nederländerna.

Dessutom kan du som något helt nytt välja mellan en fast framgaffel i kolfiber eller en revolutionerande, dämpad kolfibergaffel från HiRide Suspension, vilket ger cykeln en helt ny aspekt av terrängförmåga. Det gör att du får ökad kontroll och högre hastighet oavsett terräng. Läs mycket mer nedan.

VÄXELGRUPPER

SHIMANO ELLER SRAM - MEKANISK ELLER ELEKTRONISK

Det finns en 22TiTAN för alla typer av gravelcyklister. Vi har gjort ramen kompatibel med både mekaniska och elektroniska växelgrupper. Oavsett om du vill ha enkel- eller dubbelklinga, har 22TiTAN något för dig. Välj mellan både Shimano- och SRAM-grupper. *Elektroniska grupper blir tillgängliga inom en snar framtid.

FRAMGAFFLAR

FAST ELLER HIRIDE SUSPENSION

Välj mellan en framgaffel helt i kolfiber som antingen fast eller med fjädring. Vi har inlett ett samarbete med HiRide Suspension för att uppfylla 22TiTANs absoluta potential. Den banbrytande dämpade framgaffeln gör att 22TiTAN kan hantera utmanande terräng på ett utmärkt sätt. Framgaffeln absorberar i snitt +46,7% av vibrationerna från marken jämfört med en vanlig gravelframgaffel, som bl.a. mäter 20 mm. slaglängd. Det innebär ökad komfort, ökad hastighet och mer glädje. Ska man däremot åka på helt slät asfalt är framgaffeln utrustad med hydraulisk lock-out så att den kan låsas.

Läs mer om HiRide Suspension

HJULSET

ALUMINIUM ELLER KOLFIBER

22TiTAN kan utrustas med antingen de hållbara Lite X Gravel aluminiumhjulen eller de högt specade OHR Cycling G45 kolfiberhjulen. G45-hjulet har en 24 mm inre fälgbredd som ger gott om plats för dina graveldäck. Samtidigt säkerställer fälghöjden på 45 mm fantastisk aerodynamik på raka vägar. G45 är utrustad med specialdesignade nav som säkerställer år av hållbarhet och oöverträffad prestanda. Hjulparet är handgjort i Nederländerna.

Läs mer om OHR G45

DÄCK

PANARACER GRAVELKING SK

Vi har utrustat 22TiTAN med Panaracer GravelKing SK, som är byggd för fart på både grus, skogsmark och asfalt. En kombination av aggressiva dubbar, naturgummiblandning och punkteringsskydd skapar grunden för ett riktigt kvalitetsdäck. GravelKing SK har ett starkt grepp även på väldigt löst grus, men lyckas ändå behålla komforten. Trots sina terrängegenskaper klarar GravelKing SK asfalt utan problem och med minimalt buller.

VET DU VILKEN KONFIGURATION DU VILL HA?

Hitta återförsäljare

Hos Principia får du

5 års garanti på ram
Nordisk kvalitet
Återförsäljare över hela landet