Dirty Jutland 2022
Gravel-motionsupplevelse på Jyllands västkust i norr

Den tiden på året

Mycket mer än ett cykellopp

Slaget ska utkämpas en blåsig dag i april, då Uggi skickar 800 deltagare på en unik rutt i den fantastiska natur som finns på den danska västkusten. De många deltagarna måste släpa sig över sanddynor, genom otaliga skogar och slåss i vinden när de lägger sig för att trycka på på stranden. Men det är precis vad Dirty Jutland är. Dirty Jutland är en gravelmotionsupplevelse där det finns plats för alla – det handlar inte bara om att cykla så fort som möjligt, det handlar i synnerhet om att ha en fantastisk tur! Gemenskapen här är fantastisk, och det kändes när vi stod vid nummerfördelningen och visade upp våra cyklar. Många glada, spända och till viss del nervösa deltagare kom förbi för en trevlig pratstund om utmaningarna som väntade dagen efter medan de stod och tittade lite på urvalet av Principia Gravel vi hade med oss.

Visar flaggan

Även i år var Principia representerat på sträckan, när tre av våra coola kollegor satte sig på cykeln i den tidiga, kalla och blåsiga morgonen vid Klitmøller. 220 kilometer med hård motvind väntade dem. De första många kilometrarna var alla vid gott mod. Tillsammans låg de i en enad flock, där människor turades om att fånga vinden. Men allt eftersom loppet fortskred och kilometrarna räknades upp på cykeldatorn började gruppen sprida sig längs Jyllands västkust.

Värt hela kampen

När Principiapojkarna gav sig ut på årets mest utmanande passage, stranden vid Blokhus, fick de verkligen gräva djupt för att hitta den nödvändiga styrkan. Efter nästan 10 kilometer utsatta för vind och lös sand under däcken kom de "på land" igen. Med mer än 100 kilometer kvar fick man använda de kvarvarande krafterna förnuftigt, samtidigt som man drömde om målportalen i Skagen och burgaren med tillhörande öl. Energin sköttes utmärkt, de nödvändiga pauserna lades på de många utmärkta depåer som Uggi hade samlat på sig och 12 timmar efter att de satt i sadeln i Klitmøller Skagen nåddes äntligen. Tack till Dirty Jutland och Uggi för ännu en bra gravelupplevelse.

Hos Principia får du

5 års garanti på ram
Nordisk kvalitet
Återförsäljare över hela landet